Loading...

Groene stroom Wervershoof Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van schone, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Wervershoof vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Wervershoof en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wervershoof

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wervershoof vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de beste groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Wervershoof vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: maandelijkse kosten Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Longerhouw vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wervershoof

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-wervershoof

Een energieneutrale woning in Wervershoof rond mei 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je belangrijke details over groene stroom Wervershoof. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wervershoof is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “gebruik niet de standby modus” en een waterbesparende douchekop gebruiken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Maar, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Nefit, Remeha of Intergas) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wervershoof is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De aanschafprijs varieert tussen €4300 tot +/- €7300. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Gasselternijveen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Wervershoof voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je bestaande contract ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Wervershoof een stuk lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten ontdek je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker vergelijk je spoedig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Wervershoof vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektriciteit.