Loading...

Groene stroom Steensel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, wind, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Steensel vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Steensel of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Steensel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Steensel vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna ontdek je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Steensel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, steenkool, kolen (vuile energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Hoeven vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Steensel

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Eersel.

groene-stroom-steensel

Een energieneutrale woning in Steensel rond juli 2024

Op deze pagina detecteer je bruikbare toelichting op groene stroom Steensel. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Steensel is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Atag, Intergas of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Steensel kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De prijs varieert tussen de €4500 – €7700. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Cornwerd afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven zoals Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Steensel operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Steensel fors lager in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen bekijk je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je rap welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Steensel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.