Loading...

Groene stroom Oss Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend schoner dan grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Oss vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oss of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oss

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oss vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Oss vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Engie overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Ees vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Oss

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oss.

groene-stroom-oss

Een energieneutrale woning in Oss rond juni 2024

Middels onze website lees je belangrijke details over groene stroom Oss. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oss zien we steeds meer. Een huis als dit implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Alleen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Remeha, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oss is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €3900 tot €7100. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Zuidschermer afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode check jij vlug welke groene stroom aanbieders in Oss aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je lopende abonnement annulerenen daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Je aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Oss fors lager dan de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die daarom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten bekijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker ontdek je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Oss vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.