Loading...

Groene stroom Beekbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kun je rap alle groene energieleveranciers in Beekbergen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Beekbergen en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Beekbergen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Beekbergen vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Beekbergen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Oss vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Beekbergen

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Apeldoorn.

groene-stroom-beekbergen

Een energieneutrale woning in Beekbergen rond november 2023

Op deze website vind je alle uitleg over groene stroom Beekbergen. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Beekbergen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie energieleverancier. Maar, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Vaillant, AWB of Remeha) uitgesloten. De welbekende hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Beekbergen is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3100 en €6100. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Kapellebrug afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist organisaties als Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Beekbergen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je huidige abonnement stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Beekbergen sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die daardoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen tref je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vergelijk je direct welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Beekbergen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.