Loading...

Groene stroom Eerbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Op basis van de duurzame energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Eerbeek vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Eerbeek en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Eerbeek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eerbeek vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Eerbeek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, wind, bio, water, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Steendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Eerbeek

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Brummen.

groene-stroom-eerbeek

Een energieneutrale woning in Eerbeek rond december 2023

Op basis van deze website check je bruikbare uitleg over groene stroom Eerbeek. Echter, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eerbeek is een wens van vele. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Niettemin, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Atag, Vaillant, Remeha of Intergas) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eerbeek is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Tevens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. Het tarief ligt zo tussen de €4000 – €6400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nieuw-Amsterdam afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke organisaties zoals Eneco, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Eerbeek beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je huidige abonnement stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Eerbeek flink lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen tref je hierna toonaangevende energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check vind je ogenblikkelijk welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Eerbeek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.