Loading...

Groene stroom Kantens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij onze groene energie check kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Kantens vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Kantens en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kantens

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kantens vergelijken (oktober 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend detecteer je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Kantens vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Innova Energie aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zuidland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Kantens

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-kantens

Een energieneutrale woning in Kantens rond oktober 2023

Door middel van deze website vind je praktische informatie over groene stroom Kantens. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kantens wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een aanbieder. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Atag, Intergas of AWB) uitgesloten. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kantens kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De investering varieert tussen de €2600 t/m €6700. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Sint-Annaland afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken zie je à la minute welke groene stroom aanbieders in Kantens beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jullie huidige pakket beëindigen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Kantens een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je hierna veel gekozen pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check ontdek je ogenblikkelijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Kantens vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.