Loading...

Groene stroom Kampen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, aardwarmte, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Kampen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kampen of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Kampen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kampen vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je alle groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Kampen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Greenchoice aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, steenkool, petroleum (vuile elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zuiderwoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Kampen

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Kampen.

groene-stroom-kampen

Een energieneutrale woning in Kampen rond december 2022

Via deze webpagina ontdek je praktische toelichting op groene stroom Kampen. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kampen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en een hr-ketel gebruiken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Evengoed, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kampen is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energienota. De totaalprijs varieert tussen €4200 – €6900. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Sint Odiliënberg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Kampen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: jullie bestaande abonnement ontbinden en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Kampen sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten vergelijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker bekijk je spoedig welke leveranciers “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Kampen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.