Loading...

Groene stroom Zuiderwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie check kun jij snel alle groene energieleveranciers in Zuiderwoude vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Zuiderwoude of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zuiderwoude

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuiderwoude vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Zuiderwoude vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als zon, bodem, wind, bio, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Nieuw Namen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Zuiderwoude

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Waterland.

groene-stroom-zuiderwoude

Een energieneutrale woning in Zuiderwoude rond september 2022

Aan de hand van deze webpagina bekijk je nuttige info over groene stroom Zuiderwoude. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zuiderwoude is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij je leverancier. Echter, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” hr-ketel (Remeha, Intergas, Atag, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zuiderwoude kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De kostprijs varieert tussen €2600 en €7300. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Heijen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers zoals Van de Bron, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Zuiderwoude aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie actuele contract annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Zuiderwoude een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen stroomcontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker ontdek je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Zuiderwoude vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.