Loading...

Groene stroom Nieuw Namen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. de duurzame energie check kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Nieuw Namen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Nieuw Namen en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nieuw Namen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw Namen vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Nieuw Namen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Vattenfall vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Chaam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuw Namen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-nieuw-namen

Een energieneutrale woning in Nieuw Namen rond december 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je bruikbare info over groene stroom Nieuw Namen. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuw Namen zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en sloffen dragen in huis. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energieleverancier. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (Nefit, Vaillant, Remeha, AWB of Atag) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nieuw Namen is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. De kostprijs varieert tussen €3400 t/m €7700. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wemeldinge afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken check je rap welke groene stroom aanbieders in Nieuw Namen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: je lopende contract annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Nieuw Namen aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn veel klanten die mede hierdoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vind je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check ontdek je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Nieuw Namen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.