Loading...

Groene stroom Chaam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze stroom dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Chaam vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Chaam en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Chaam

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Chaam vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Chaam vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Rotterdam vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Chaam

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Alphen-Chaam.

groene-stroom-chaam

Een energieneutrale woning in Chaam rond december 2022

Door middel van deze pagina check je handige details over groene stroom Chaam. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Chaam wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en sloffen dragen in huis. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Aan de andere kant, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Atag, AWB of Vaillant) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Chaam vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De kostprijs ligt zo tussen de €2900 tot €7800. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Loenen aan de Vecht afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders als Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Chaam operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Chaam fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daarom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je bijgaand vaak bestelde contracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check bekijk je gemakkelijk welke pakketten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Chaam vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektra.