Loading...

Groene stroom Rotterdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via reine, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Rotterdam vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Rotterdam of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Rotterdam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rotterdam vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Rotterdam vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie vergelijken bij Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bodem, water, wind, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Grafhorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Rotterdam

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Rotterdam.

groene-stroom-rotterdam

Een energieneutrale woning in Rotterdam rond december 2022

Met deze webpagina vind je bruikbare details over groene stroom Rotterdam. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rotterdam wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Maar, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rotterdam is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €4500 tot €6900. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Beegden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders als Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Rotterdam actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je bestaande contract annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Je volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Rotterdam een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten vind je bijgaand veel gekozen pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker achterhaal je gemakkelijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Rotterdam vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektriciteit.