Loading...

Groene stroom Grafhorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie check kan je vlug alle groene energieleveranciers in Grafhorst vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Grafhorst of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Grafhorst

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Grafhorst vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Door subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Grafhorst vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: oversluiten Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Vianen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Grafhorst

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kampen.

groene-stroom-grafhorst

Een energieneutrale woning in Grafhorst rond juli 2024

Middels onze website bekijk je alle info over groene stroom Grafhorst. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Grafhorst wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en niet een te grote koelkast kopen. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Atag, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het systeem heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Grafhorst is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €2400 en €6500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Oranjewoud afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name maatschappijen als Pure Energie, Engie, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Grafhorst beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende abonnement beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Grafhorst een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen contracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vergelijk je gemakkelijk welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Grafhorst vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.