Loading...

Groene stroom Vianen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Dit is beduidend schoner dan grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie checker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Vianen vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Vianen en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vianen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vianen vergelijken (juni 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Vianen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energiebedrijf Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, aarde, zon, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, aardgas, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Krabbendijke vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Vianen

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Vianen.

groene-stroom-vianen

Een energieneutrale woning in Vianen rond juni 2022

Op basis van deze pagina bekijk je bruikbare uitleg over groene stroom Vianen. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vianen wint aan interesse. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en spouwmuren isoleren. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij het leverancier. Daarentegen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Remeha, Atag of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw woning en douchewater. Het product kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Vianen vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs varieert tussen €3200 en €6600. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Eerbeek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist aanbieders als Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Vianen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je huidige verbintenis opzeggen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Vianen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker ontdek je direct welke aanbieders “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Vianen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.