Loading...

Groene stroom Krabbendijke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Krabbendijke vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Krabbendijke of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Krabbendijke

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Krabbendijke vergelijken (april 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend check je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Krabbendijke vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per regio in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: De Vastelastenbond welkomstkorting april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Agelo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Krabbendijke

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Reimerswaal.

groene-stroom-krabbendijke

Een energieneutrale woning in Krabbendijke rond april 2024

Op deze pagina vind je nuttige uitleg over groene stroom Krabbendijke. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Krabbendijke is onderwerp van gesprek. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Voorbeelden zijn “kouder douchen” en het dak isoleren. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, AWB, Intergas of Vaillant) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Krabbendijke kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De investering schommelt tussen €4000 tot +/- €7800. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Steendam afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist partijen zoals Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Krabbendijke actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Krabbendijke aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die daarom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen ontdek je bijgaand enkele contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check zie je nu welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Krabbendijke vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.