Loading...

Groene stroom Agelo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Agelo vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Agelo of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Agelo

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Agelo vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Agelo vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per regio in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: elektriciteit van E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, zon, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Noorbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Agelo

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-agelo

Een energieneutrale woning in Agelo rond juli 2024

D.m.v. onze website bekijk je bruikbare info over groene stroom Agelo. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Agelo is een wens van vele. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Niettemin, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Intergas, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je huis en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Agelo is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3700 t/m €7200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hoensbroek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken lees je snel welke groene stroom aanbieders in Agelo voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je huidige pakket beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Agelo aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten tref je hieronder toonaangevende pakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je à la minute welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Agelo vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.