Loading...

Groene stroom Hoensbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie checker kun je simpelweg alle groene energieleveranciers in Hoensbroek vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Hoensbroek of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hoensbroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoensbroek vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Hoensbroek vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woongebied in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vattenfall 1 jaar contract oktober 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, aardolie, kolen (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Willemsoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Hoensbroek

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heerlen.

groene-stroom-hoensbroek

Een energieneutrale woning in Hoensbroek rond oktober 2023

Met deze website check je nuttige uitleg over groene stroom Hoensbroek. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoensbroek zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het energieverbruik stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere de verwarming omlaag doen” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Maar, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, AWB, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hoensbroek is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €2300 – €6900. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Rouveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal je meteen welke groene stroom aanbieders in Hoensbroek actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige contract beëindigen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Hoensbroek een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen vind je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker achterhaal je snel welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Hoensbroek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.