Loading...

Groene stroom Willemsoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner dan grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Willemsoord vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Willemsoord en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Willemsoord

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Willemsoord vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Willemsoord vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per regio in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnement bij Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Marrum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Willemsoord

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-willemsoord

Een energieneutrale woning in Willemsoord rond december 2022

Via deze webpagina vergelijk je handige informatie over groene stroom Willemsoord. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Willemsoord is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “led-lampen gebruiken” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je aanbieder. Echter, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Remeha, AWB, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Willemsoord kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Daarnaast verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €3200 tot €6800. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Grashoek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Powerpeers, Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen check jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Willemsoord beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Willemsoord sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten tref je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker bekijk je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Willemsoord vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.