Loading...

Groene stroom Marrum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Marrum vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Marrum en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Marrum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Marrum vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Marrum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vrijopnaam stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Blauwhuis vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Marrum

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-marrum

Een energieneutrale woning in Marrum rond september 2022

Met deze webpagina ontdek je bruikbare info over groene stroom Marrum. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Marrum wordt steeds populairder. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “kouder douchen” en een teil gebruiken voor de afwas. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Intergas, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Marrum kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. Het tarief schommelt tussen €4300 en €6500. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Vierhuizen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert check jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Marrum actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige abonnement beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Marrum flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten vergelijk je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Marrum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.