Loading...

Groene stroom Noorbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Noorbeek vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Noorbeek en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Noorbeek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noorbeek vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Noorbeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woongebied in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Fenor tarieven juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Delden vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Noorbeek

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-noorbeek

Een energieneutrale woning in Noorbeek rond juni 2024

Op basis van deze webpagina vergelijk je belangrijke info over groene stroom Noorbeek. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Noorbeek wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere een goede thermoskan gebruiken” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Echter, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Intergas, Atag of Nefit) uitgesloten. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je huis en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Noorbeek kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Bovendien verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op stroomkosten. De totaalprijs ligt tussen de €4400 t/m €7200. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Willemsoord afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Van de Bron, Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Noorbeek actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige levering stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Noorbeek een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten tref je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker achterhaal je spoedig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Noorbeek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.