Loading...

Groene stroom Lobith Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene energie check kun jij direct alle groene energieleveranciers in Lobith vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Lobith en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lobith

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Lobith vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Lobith vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Endinet Groep actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Bavel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Lobith

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Rijnwaarden.

groene-stroom-lobith

Een energieneutrale woning in Lobith rond juli 2024

Met deze pagina lees je handige toelichting op groene stroom Lobith. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lobith wint aan interesse. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende cv-ketel (van Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lobith is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De kostprijs ligt tussen de €3600 tot +/- €7300. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Twijzelerheide afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Lobith beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: je huidige abonnement opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Lobith fors lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten bekijk je hierna de meest populaire energiecontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check detecteer je meteen welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Lobith vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.