Loading...

Groene stroom Bavel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, biomassa, wind, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Bavel vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Bavel en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Bavel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bavel vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Bavel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: voordelig tarief Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Oppenhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Bavel

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Breda.

groene-stroom-bavel

Een energieneutrale woning in Bavel rond mei 2024

Aan de hand van deze website check je praktische informatie over groene stroom Bavel. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bavel wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en een waterbesparende douchekop gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een leverancier. Intussen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Remeha, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bavel kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. De kostprijs ligt tussen de €4300 en €6600. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Kampen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees jij meteen welke groene stroom aanbieders in Bavel actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: je lopende verbintenis beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bavel een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen vind je hieronder enkele stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je eenvoudig welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Bavel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.