Loading...

Groene stroom Oppenhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel schoner dan grijze stroom dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Oppenhuizen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Oppenhuizen en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oppenhuizen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oppenhuizen vergelijken (november 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Oppenhuizen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: De Vastelastenbond overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Lees nu verder over groene energie Een-West vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Oppenhuizen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-oppenhuizen

Een energieneutrale woning in Oppenhuizen rond november 2022

Met behulp van onze website vergelijk je alle toelichting op groene stroom Oppenhuizen. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oppenhuizen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Alleen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Remeha, AWB, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oppenhuizen kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Daarbij verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3800 en €7600. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Zuiderwoude afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen als Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Oppenhuizen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het huidige abonnement beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Oppenhuizen een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende contracten vind je hierna veel gekozen stroomcontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker detecteer je vlug welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Oppenhuizen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.