Loading...

Groene stroom Een-West Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun je direct alle groene energieleveranciers in Een-West vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Een-West en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Een-West

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Een-West vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Een-West vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bio, aarde, zon, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Stavoren vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Een-West

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-een-west

Een energieneutrale woning in Een-West rond april 2024

Met deze website lees je nuttige informatie over groene stroom Een-West. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Een-West zien we steeds meer. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Alleen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Een-West is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4200 tot €7200. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Nieuw Namen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens achterhaal jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Een-West operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Een-West fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check detecteer je binnen no-time welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Een-West vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.