Loading...

Groene stroom Stavoren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Stavoren vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Stavoren en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Stavoren

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stavoren vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vind je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Stavoren vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Hoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Stavoren

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-stavoren

Een energieneutrale woning in Stavoren rond december 2022

Middels deze webpagina vergelijk je alle uitleg over groene stroom Stavoren. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stavoren zien we steeds meer. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en minder vaak een warm bad nemen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of AWB) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je huis en douchewater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Stavoren vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €3100 tot +/- €7900. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Chaam afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist partijen als Engie, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Stavoren aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je huidige abonnement annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Stavoren flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check zie je gemakkelijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Stavoren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.