Loading...

Groene stroom Hoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, wind, zon, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Hoek vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hoek of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hoek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoek vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je alle groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Hoek vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per regio in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: MAIN Energie 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Wildervank vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Hoek

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-hoek

Een energieneutrale woning in Hoek rond december 2022

Middels deze pagina bekijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Hoek. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoek wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij je leverancier. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hoek kan veel geld kosten. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Bovendien reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €2800 t/m €7900. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Rotterdam afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral bedrijven als Engie, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen ontdek je meteen welke groene stroom aanbieders in Hoek operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende verbintenis opzeggen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Hoek sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele contracten ontdek je hieronder veel gekozen energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Hoek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.