Loading...

Groene stroom Wildervank Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon, wind. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Wildervank vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Wildervank en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wildervank

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wildervank vergelijken (september 2022)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend ontdek je alle groene energiebedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Nu groene stroom in Wildervank vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, wind, zon, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Markenbinnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Wildervank

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Veendam.

groene-stroom-wildervank

Een energieneutrale woning in Wildervank rond september 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische uitleg over groene stroom Wildervank. De vraag is, waarom stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wildervank zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, AWB, Atag of Nefit) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wildervank kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Daarbij verminder jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €4100 en €7800. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Grafhorst afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen als Eneco, Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Wildervank actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande contract ontbinden en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wildervank flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten vind je hieronder enkele contracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je binnen no-time welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Wildervank vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.