Loading...

Groene stroom Nieuw Annerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Nieuw Annerveen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Nieuw Annerveen en check de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nieuw Annerveen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw Annerveen vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Nieuw Annerveen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: MAIN Energie vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Castenray vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuw Annerveen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-nieuw-annerveen

Een energieneutrale woning in Nieuw Annerveen rond juli 2024

Aan de hand van deze webpagina bekijk je nuttige details over groene stroom Nieuw Annerveen. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw Annerveen is een wens van vele. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Remeha, Atag of Intergas) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nieuw Annerveen is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen €3700 tot €6800. Mede door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Well afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Nieuw Annerveen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Nieuw Annerveen flink lager dan de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten bekijk je hierna enkele stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker detecteer je ogenblikkelijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Nieuw Annerveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.