Loading...

Groene stroom Castenray Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, waterkracht, wind, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Dankzij de groene stroom vergelijker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Castenray vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Castenray en check de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Castenray

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Castenray vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Castenray vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Roswinkel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Castenray

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Venray.

groene-stroom-castenray

Een energieneutrale woning in Castenray rond december 2023

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je handige toelichting op groene stroom Castenray. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Castenray zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en repareer je kraan als deze lekt. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij een leverancier. Niettemin, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” cv-ketel (van Nefit, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Castenray is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De investering ligt zo tussen de €2600 tot €7000. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lobith afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders als Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Castenray beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Je aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Castenray flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten tref je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vind je onmiddellijk welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Castenray vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.