Loading...

Groene stroom Roswinkel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Roswinkel vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Roswinkel en check de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Roswinkel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Roswinkel vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Roswinkel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie vergelijken bij Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, wind, bio, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Goudswaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Roswinkel

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-roswinkel

Een energieneutrale woning in Roswinkel rond juli 2024

Met deze website ontdek je uitgebreide info over groene stroom Roswinkel. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Roswinkel wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Desondanks, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, AWB, Intergas of Vaillant) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Roswinkel is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen de €2300 tot €6000. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Bavel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Roswinkel operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: jullie actuele contract stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Roswinkel fors lager dan de beginperiode. We horen van veel gezinnen die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten ontdek je hieronder veel gekozen energiecontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check detecteer je vandaag nog welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Roswinkel vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor stroom en gas.