Loading...

Groene stroom Goudswaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van schone, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door onze groene energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Goudswaard vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Goudswaard of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Goudswaard

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Goudswaard vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Goudswaard vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bodem, wind, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, steenkool, kolen (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Vessem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Goudswaard

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Korendijk.

groene-stroom-goudswaard

Een energieneutrale woning in Goudswaard rond september 2022

D.m.v. deze pagina ontdek je nuttige uitleg over groene stroom Goudswaard. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Goudswaard zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere een afwasteil gebruiken” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of AWB) verbannen. De “oude” cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Goudswaard kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij verlagen jullie het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt tussen de €3500 tot +/- €7400. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oppenhuizen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven als Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal jij vlug welke groene stroom aanbieders in Goudswaard actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je bestaande pakket opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Goudswaard aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten tref je hierna enkele energiecontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check zie je eenvoudig welke leveranciers “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Goudswaard vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.