Loading...

Groene stroom Vessem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Vessem vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Vessem en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Vessem

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vessem vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Vessem vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, aarde, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Koudekerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Vessem

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Eersel.

groene-stroom-vessem

Een energieneutrale woning in Vessem rond mei 2024

D.m.v. onze website vergelijk je handige toelichting op groene stroom Vessem. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vessem zien we steeds meer. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verminderen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha of Atag) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Vessem kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €4500 tot €6800. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Een-West afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Vessem aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: het actuele verbintenis beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Vessem sterk verlaagd dan de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check ontdek je zonder problemen welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Vessem vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.