Loading...

Groene stroom Koudekerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Koudekerke vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Koudekerke en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Koudekerke

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Koudekerke vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Koudekerke vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per woongebied in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Anode Energie welkomstkorting april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Aerdenhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Koudekerke

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Veere.

groene-stroom-koudekerke

Een energieneutrale woning in Koudekerke rond april 2024

Op basis van deze pagina check je uitgebreide informatie over groene stroom Koudekerke. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Koudekerke wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Daartegenover, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Nefit, AWB of Intergas) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Koudekerke is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Overigens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. De investering ligt zo tussen de €4500 tot €6300. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Stavoren afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist partijen zoals Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Koudekerke beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jullie huidige abonnement opzeggen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Koudekerke een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel mensen die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse contracten vind je bijgaand toonaangevende pakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check achterhaal je zonder problemen welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Koudekerke vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.