Loading...

Groene stroom Aerdenhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Aerdenhout vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Aerdenhout en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Aerdenhout

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Aerdenhout vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Aerdenhout vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: elektriciteit van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, aarde, bodem, bio, zon zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Nistelrode vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Aerdenhout

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bloemendaal.

groene-stroom-aerdenhout

Een energieneutrale woning in Aerdenhout rond december 2023

Met Groenestroomaanbieding.nl check je praktische info over groene stroom Aerdenhout. Maar, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aerdenhout wint aan interesse. Een huis als dit implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, AWB, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Aerdenhout is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De investering varieert tussen de €4300 tot +/- €7100. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hoek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders zoals Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot je direct welke groene stroom aanbieders in Aerdenhout beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie huidige levering annulerenen vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Aerdenhout aantrekkelijker dan de introductieprijs. We zien meer en meer families die overstappen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten tref je onderstaand enkele pakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Aerdenhout vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.