Loading...

Groene stroom Nistelrode Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Nistelrode vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Nistelrode of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nistelrode

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nistelrode vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je de relevante groene bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Nistelrode vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energieflex tarieven april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als windenergie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, steenkool, aardgas (vuile stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Deest vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nistelrode

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bernheze.

groene-stroom-nistelrode

Een energieneutrale woning in Nistelrode rond april 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische info over groene stroom Nistelrode. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nistelrode is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie aanbieder. Maar, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” cv-ketel (van AWB, Remeha, Nefit, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nistelrode is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €2900 en €6000. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wildervank afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Engie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Nistelrode actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket stopzetten en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Nistelrode fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel klanten die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen stroompakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker achterhaal je snel welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Nistelrode vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.