Loading...

Groene stroom Deest Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Deest vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Deest of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Deest

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Deest vergelijken (november 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Deest vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Schinveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Deest

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Druten.

groene-stroom-deest

Een energieneutrale woning in Deest rond november 2022

Met behulp van deze pagina ontdek je praktische informatie over groene stroom Deest. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Deest is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en geen tweede koelkast gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij het maatschappij. Alleen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Intergas, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Deest is kostbaar. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarnaast verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De prijs ligt in de range tussen de €3300 tot €6900. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Markenbinnen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders als Engie, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Deest operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: je huidige contract beëindigen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Deest sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die kiezen voor deze vorm van schone energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten tref je onderstaand toonaangevende contracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vind je probleemloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Deest vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektra en gas.