Loading...

Groene stroom Schinveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Schinveld vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Schinveld of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Schinveld

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schinveld vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap ontdek je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Schinveld vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Haringhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Schinveld

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Onderbanken.

groene-stroom-schinveld

Een energieneutrale woning in Schinveld rond oktober 2023

Op basis van deze website lees je praktische uitleg over groene stroom Schinveld. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schinveld wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “een efficiënte douchekop kopen” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je leverancier. Desondanks, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Schinveld kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3300 t/m €6600. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Blankenham afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke partijen zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Schinveld operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je actuele levering beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Schinveld een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker check je meteen welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Schinveld vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.