Loading...

Groene stroom Blankenham Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Blankenham vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Blankenham en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Blankenham

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Blankenham vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Blankenham vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstapbonus Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Papenhoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Blankenham

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-blankenham

Een energieneutrale woning in Blankenham rond september 2022

Middels onze website detecteer je alle details over groene stroom Blankenham. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blankenham is een wens van vele. Zo’n huis kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij een maatschappij. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, AWB, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Blankenham is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De inkoopprijs varieert tussen €3800 en €6100. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Krabbendijke afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven als Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Blankenham beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het huidige levering beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Blankenham een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten vind je in het overzicht hieronder enkele energiecontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check bekijk je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Blankenham vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.