Loading...

Groene stroom Papenhoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, wind, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Papenhoven vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Papenhoven of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Papenhoven

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Papenhoven vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Papenhoven vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Westland Infra voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, wind, bio, aarde, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardgas, kolen (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Etten vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Papenhoven

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-papenhoven

Een energieneutrale woning in Papenhoven rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je praktische uitleg over groene stroom Papenhoven. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Papenhoven wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende hr-ketel (Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Remeha) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Papenhoven kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €2500 en €6700. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Agelo afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke leveranciers zoals Engie, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode zie jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Papenhoven beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je lopende contract stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Papenhoven een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde stroompakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check check je gemakkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Papenhoven vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.