Loading...

Groene stroom Callantsoog Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kun je rap alle groene energieleveranciers in Callantsoog vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Callantsoog en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Callantsoog

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Callantsoog vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Callantsoog vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per postcode in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Roosteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Callantsoog

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-callantsoog

Een energieneutrale woning in Callantsoog rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige toelichting op groene stroom Callantsoog. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Callantsoog wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “neem een waterbespaarder” en een modulerende thermostaat gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energiebedrijf. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Callantsoog vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €3200 tot €7100. Mede door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Lisserbroek afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke organisaties zoals Eneco, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Callantsoog operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je actuele contract annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Callantsoog aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen tref je bijgaand enkele stroom abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker bekijk je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Callantsoog vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.