Loading...

Groene stroom Roosteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels schone, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer dan grijze energie dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Roosteren vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Roosteren en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Roosteren

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Roosteren vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vergelijk je de beste groene leveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Roosteren vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie vergelijken bij Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, aarde, wind, bodem, bio zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Gouda vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Roosteren

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Echt-Susteren.

groene-stroom-roosteren

Een energieneutrale woning in Roosteren rond december 2022

Met deze website vergelijk je belangrijke info over groene stroom Roosteren. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Roosteren zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (Remeha, Nefit, AWB, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Roosteren kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €2700 tot €7600. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Basse afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven zoals Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Roosteren actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het actuele levering ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Roosteren fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten bekijk je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vind je nu welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Roosteren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.