Loading...

Groene stroom Gouda Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene energie check kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Gouda vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Gouda of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Gouda

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gouda vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Gouda vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: oversluiten Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als wind, water, bodem, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Venhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Gouda

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Gouda.

groene-stroom-gouda

Een energieneutrale woning in Gouda rond mei 2024

Aan de hand van onze website ontdek je handige toelichting op groene stroom Gouda. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gouda is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verlagen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en was op een lagere temperatuur. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij je energieleverancier. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Atag) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Gouda is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2400 tot €6000. Via de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Opijnen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Gouda aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige contract opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Gouda een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die om deze reden neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vind je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check ontdek je moeiteloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Gouda vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.