Loading...

Groene stroom Venhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in februari 2024. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Venhuizen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Venhuizen en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Venhuizen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Venhuizen vergelijken (februari 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Venhuizen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, zon, wind, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Zoek ook naar groene energie Kortenhoef vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Venhuizen

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Drechterland.

groene-stroom-venhuizen

Een energieneutrale woning in Venhuizen rond februari 2024

Middels deze pagina check je belangrijke informatie over groene stroom Venhuizen. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Venhuizen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Evengoed, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Venhuizen is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energienota. De aanschafprijs schommelt tussen €2500 t/m €6800. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Eemdijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke organisaties als Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Venhuizen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het actuele contract beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Venhuizen een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer families die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen tref je hierna veel gekozen energiecontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je à la minute welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Venhuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.