Loading...

Groene stroom Kortenhoef Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Kortenhoef vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Kortenhoef of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Kortenhoef

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kortenhoef vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap check je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Nu groene stroom in Kortenhoef vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Cogas korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, aarde, bio, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Acquoy vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Kortenhoef

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Wijdemeren.

groene-stroom-kortenhoef

Een energieneutrale woning in Kortenhoef rond november 2023

Met behulp van deze website bekijk je belangrijke uitleg over groene stroom Kortenhoef. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kortenhoef is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij een maatschappij. Echter, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke hr-ketel (Atag, Remeha, Nefit, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kortenhoef kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energienota. De investering varieert tussen de €4400 – €6700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Starnmeer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral organisaties als Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kortenhoef voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige verbintenis opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Kortenhoef flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel mensen op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten vind je bijgaand enkele pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker ontdek je vlug welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Kortenhoef vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.