Loading...

Groene stroom Acquoy Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Op basis van de duurzame energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Acquoy vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Acquoy of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Acquoy

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Acquoy vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Acquoy vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als aarde, bio, wind, water, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, aardolie, kolen (grijze elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Vind alles uit over groene energie Nijverdal vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Acquoy

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-acquoy

Een energieneutrale woning in Acquoy rond november 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare informatie over groene stroom Acquoy. Interessant, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Acquoy zien we steeds meer. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jouw aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Remeha, Nefit, AWB, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Acquoy kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energiekosten. De prijs schommelt tussen €2900 tot +/- €7400. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hitzum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke bedrijven als Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check jij direct welke groene stroom aanbieders in Acquoy operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je actuele contract opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. De aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Acquoy fors lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat families die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen bekijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check check je binnen no-time welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Acquoy vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.