Loading...

Groene stroom Hitzum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Hitzum vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Hitzum en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hitzum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hitzum vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Hitzum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: HVC 1 jaar contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Wijnjewoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Hitzum

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals etensresten. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-hitzum

Een energieneutrale woning in Hitzum rond december 2023

Aan de hand van deze pagina detecteer je praktische details over groene stroom Hitzum. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hitzum zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en je vriezer waterpas zetten. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energiebedrijf. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie woning en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hitzum is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €2800 tot €7600. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Roswinkel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hitzum actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jullie actuele levering beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hitzum sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel consumenten die om deze reden switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten vind je onderstaand de meest populaire stroompakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vind je binnen no-time welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hitzum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.