Loading...

Groene stroom Wijnjewoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Wijnjewoude vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wijnjewoude en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wijnjewoude

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijnjewoude vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan check je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Wijnjewoude vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnement bij Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Marijenkampen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wijnjewoude

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-wijnjewoude

Een energieneutrale woning in Wijnjewoude rond juni 2024

Op deze webpagina vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Wijnjewoude. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wijnjewoude wordt steeds populairder. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Evenwel, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wijnjewoude is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €3000 tot +/- €6900. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Goudswaard afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot je rap welke groene stroom aanbieders in Wijnjewoude voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jouw lopende abonnement annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Wijnjewoude flink lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten vind je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker bekijk je moeiteloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Wijnjewoude vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.