Loading...

Groene stroom Marijenkampen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Marijenkampen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Marijenkampen en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Marijenkampen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Marijenkampen vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Marijenkampen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Powerpeers stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bitgum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Marijenkampen

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-marijenkampen

Een energieneutrale woning in Marijenkampen rond juli 2024

Middels deze webpagina vind je belangrijke informatie over groene stroom Marijenkampen. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Marijenkampen wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “nemen van ledverlichting” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij je aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, AWB, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Marijenkampen kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €3900 – €6400. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Vessem afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen check jij meteen welke groene stroom aanbieders in Marijenkampen operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande verbintenis beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Marijenkampen sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten vind je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker zie je vandaag nog welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Marijenkampen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektriciteit en gas.