Loading...

Groene stroom Bitgum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Bitgum vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Bitgum en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Bitgum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bitgum vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vergelijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Bitgum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bio, zon, wind, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Panningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Bitgum

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-bitgum

Een energieneutrale woning in Bitgum rond mei 2024

Met onze website vind je uitgebreide info over groene stroom Bitgum. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bitgum is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Intussen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bitgum is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3100 t/m €6400. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Koudekerke afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Bitgum aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je actuele abonnement beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Bitgum sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn veel families op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten bekijk je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check check je onmiddellijk welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Bitgum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.