Loading...

Groene stroom Panningen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene stroom checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Panningen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Panningen of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Panningen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Panningen vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je alle groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Panningen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enexis voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, windenergie, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Escharen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Panningen

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-panningen

Een energieneutrale woning in Panningen rond juli 2024

Door middel van deze pagina ontdek je praktische informatie over groene stroom Panningen. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Panningen is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “led-lampen gebruiken” en sloffen dragen in huis. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Echter, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha of AWB) verbannen. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Panningen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering ligt zo tussen de €3300 tot +/- €7200. Via de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Aerdenhout afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen als Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Panningen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele pakket annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Panningen sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten vergelijk je bijgaand enkele energiecontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker zie je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Panningen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.