Loading...

Groene stroom Starnmeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze elektra dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Starnmeer vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Starnmeer en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Starnmeer

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Starnmeer vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Starnmeer vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, aarde, bodem, zon, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Hitzum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Starnmeer

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Graft-De Rijp.

groene-stroom-starnmeer

Een energieneutrale woning in Starnmeer rond december 2023

Met onze website bekijk je praktische details over groene stroom Starnmeer. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Starnmeer zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Niettemin, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw huis en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Starnmeer kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Tevens beperk je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs ligt tussen de €3200 – €6700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Castenray afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders zoals Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Starnmeer aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: het huidige contract stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Starnmeer flink lager dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker bekijk je gemakkelijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Starnmeer vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.